UN TIMP IMPREUNA

 

Pe data de 14 octombrie 2005, tinerii din comunitatea fratilor asumtionisti din Margineni, judetul Bacau - Romania, impreuna cu tinerele care locuiesc in comunitatea surorilor Oblate Asumptioniste din Izvoare, Bacau au inceput un timp de rugaciune in casa surorilor Carmelitane din Luncani.

In decursul desfasurarii evenimentului avand ca initiator pe sora Silvia, tinerii au reusit sa dea un sens taceri, constintizand ca doar prin intermediul ei vor putea comunica in mod direct cu Dumnezeu, la aceasta contribuind si textele biblice pe care sora le-a selectat din Lc. 5, 1-11; Ex 2, 11-17.
Meditand asupra cuvantului lui Dumnezeu si urmarind atitudinea fiecarei persoane biblice s-a constatat ca Isus este cel care alege, cauta, cheama, trimite si doreste sa primeasca din partea fiecareia un raspuns afirmativ in ceia ce priveste realizarea planului lui Dumnezeu; important este ca omul sa-si creeze acel ambiant capabil de a auzi, a intelege si a pune in practica indemnul divin.
Isus spunea sora Silvia ''nu ne cere sa renuntam la ceea ce suntem noi, ci vrea mai degraba sa duca la maxim ceea ce e in interiorul nostru, vrea sa ne relanseze intr-un orizont mai larg, sa ne elibereze de temerile si de resemnarile noastre''.
Intr-un mod deosebit s-a pus accentul pe adevarata bunatate recunoscuta dupa pudoarea ce demonstreaza prudenta in vorbire, in a pune intrebari, pudoarea care uneori este rezerva in comportamentul propriu.
Urmarind atitudinea pe care Moise a avut-o fata de egipteanul nemilos s-a demonstrat ca exagerarea binelui este o consecinta nefasta in planul pe care Dumnezeu il are cu fiecare dintre noi, insa in lupta noastra zilnica impotriva raului, important este sa nu ne descurajam in a face binele, decat sa esuam facand raul, mai bine sa gresim in a face binele.

La incheierea acestui timp de rugaciune, care a avut loc in data de 16 octombrie 2005 a ramas ca fiecare tanar in parte sa-si evalueze cele traite, iar din cele exprimate in concluzii s-a evidentiat faptul ca Euharistia este raspunsul tuturor tinerilor vremurilor noastre, este garantia ca misiunea noastra se va implini si realiza.

 

Secretul succeselor noastre este INCREDEREA IN DUMNEZEU.

 

home