Impreună pentru a sărbători

 

Asumpţiunea este mai unită, în cer, iar pe pământ sunt zile în care ne rugam mai mult unii pentru alţii. Cu adevărat nimeni nu se simte singur, sau nu ar trebui să se simtă singur deoarece, are fraţi şi surori în jurul său, dar mai ales în cer.
Surorile de la Casa de copii Sf. Maria Barati impreuna cu copiii, s-au pregătit pentru sărbătoarea celor trei Martiri printr-un triduum de rugaciune. In ziua de 13 noiembrie, Sora Marinela a vorbit copiilor despre perioada comunista, cum s-a mărturisit credinţa chiar cu preţul vieţii. Am vizionat filmul ,,Balcanii Răstigniţi,, apoi a urmat un moment de rugaciune la capela prin care i-am mulţumit Domnului pentru darul minunat al credinţei pe care l-am primit la botez.
Pe 18 noiembrie toate surorile O.A si fraţti A.A din jurul Bacăului impreună cu comunităţile O.A şi A.A de la Bucureşti, ne-am întâlnit, anticipând sărbătoarea de 21 noiembrie, la Izvoare Mănăstirea Sf. Monica, unde ne-am rugat împreună vesperele în cadrul cărora Pr. Celeste ne-a vorbit despre prietenia adevarata. Surorile au reînnoit angajamentul împreună.

În aceste momente profunde si frumoase am fost înconjuraţi de adolescentele şi adolescenţii care sunt în proectele noastre (Izvoare şi Mărgineni), de adolescentele de la Casa de Copii şi nu în ultimul rând de tinerele care ne cunosc de mulţi ani şi sunt alături de noi prin rugăciune şi prezenţa lor cînd este nevoie.

După momentul de rugăciune a urmat o agapă fraternă care a fost pregătită de surori şi adolescente. A fost un moment de bucurie, de cunoaştere, de împărtăşire şi fraternitate. Apoi au urmat, dansuri tradiţionale, căntece de voie bună.

Tinerii aspiranţi împreuna cu Pr. Cătălin ne-au pregătit un moment artistic plin de umor şi fantezie. Pr. Celeste ne-a dus cu gândul la primele noastre surori de la Yambol pentru care îi mulţumim.
Pe 21 noiembrie ne-am reîntâlnit la Casa de Copii Sf. Maria Baraţi surorile şi fraţii A.A. împreună cu copiii, adolescenţii şi copii de la celelalte case din oraş împreuna cu persoanele cu care noi colaborăm zilnic. S-a început printr-un moment de cunoaştere a spiritualităţii Asumpţiunii, de împărtăşire cine suntem noi şi cum să–i pregătim pe copii pentru viaţă.

A urmat Sf. Liturghie animată de surori şi de copii apoi o masa fraterna. Mulţumim Domnului pentru momentele petrecute împreuna.
Sr. Ana Farcaş
Sr. Agneza Fodor
 

HOME